WELTEK Sukellus Oy                                                               
Vedenalaiset tarkastukset
                                                                                                                                        SUOMI     ENGLISH
ETUSIVU     KALUSTO    PALVELUT    VESISTÖKULJETUKSET    YHTEYSTIEDOT    KUVIA    YHTEISTYÖKUMPPANIT  LAITURIEN KUNTOKARTOITUS

PALVELUT

Palvelemme yrityksiä, julkistasektoria sekä myös yksityisiä.

Kalustomme on suunniteltu yhden henkilön operoitavaksi, joten pystymme tekemään kustannustehokkaasti myös pienemmät työt.

Henkilökuntaa työkohteista ja tilauskannasta riippuen 1-3.


Pyydä tarjous oli tarpeesi sitten pieni tai iso.

Toimimme koko suomen alueella ja tarvittaessa 24/7. Kiireellisissä asioissa voi soittaa 24h.

Haluamme on olla asiakkaillemme mahdollisimman joustava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, joka hoitaa myös kaikki yrityksen velvoitteet moitteettomasti.

Yrityksellä on vastuuvakuutus ja tarvittaessa työkohteet vakuutetaan erikseen.

Kaikki laitteemme saadaan toimimaan omista agregaateista, joten sähkön saanti ei ole ongelma


ROV (Sukellusrobotti)

Rovin toimintasyvyys on 200m joka riittää Suomen vesissä sekä varustettu 250m kaapelilla. Laitteemme on varustettu valaistuksen ja kameroiden suhteen suomalaisiin vesiin sopivaksi.  Rovin sonarin avulla voimme etsiä kohteet. Voimme toimia myös jään alla avannosta käsin. ROVeillamme onnistuu niin pienet kuin isommatkin tarkastustyöt kustannustehokkaasti ja turvallisesti. ROVia voidaan varustella useilla kameroilla ja saadaan tuotettua HD tasoista video- ja still kuvaa. LYYNin kuvan parannuslaitteella saadaan tarvittaessa seulottua kuvasta olennaiset osat esiin.


VIISTOKAIKULUOTAUS

Viistokaikuluotaimillamme saadaan pohjasta ja rakenteista selkeä kuva. Luotauksella voidaan tarkastaa, etsiä, kartoittaa vesistöistä erilaisia kohteita. Käytämme luotaimissamme perässävedettäviä "kala" antureita tai kiinteitä antureita. Voimme syväyttää "kala" anturia jopa 20 metriin jolloin saadaan syvältäkin tarkkaa kuvaa. Voimme luodata myös kohteita kaluston ollessa paikallaan ja rannalta tai laiturilta 360º. Saamme realiajassa tutkan omaista kuvaa tarkastettavasta kohteesta oli siellä sitten ROV tai sukeltaja tarkistus tai työtehtavissä. Viistokaikuluotaimia voidaan käyttää kaikista veneistä ja työlautoista. Viistokaikuluotaus on kustannustehokas tutkimusmenetelmä. Viistokaikukuvista voidaan tehdä georeferoidut karttaliitteet.


DOKUMENTOINTI

Kaikki kuvamateriaali kameroista ja kaikuluotaimista saadaan tallennettua tietokoneelle. Videokuva saadaan myös isolle näytölle reaaliajassa jolloin asiakkaan on helppo seurata ja kommentoida tarkastusta. Kuvamateriaali saadaan käsiteltyä ja leikattua asiakkaalle sopivaksi. Kuvamateriaali toimitetaan tarvittaeassa asiakkaalle sopivassa muodossa yhdistettynä selkokieliseen tarkastusraporttiin. Luotauskuvat voidaan jälkikäsitellä erillisellä tietokoneohjelmalla ja sijoittaa karttapohjaan. LYYNin kuvanparannuslaitteella voidaan tarvittaessa seuloa kuvasta esiin olennaiset osat. Laitetta voidaan käyttää myös sukeltajan kypäräkamerassa kuin käsin kuvattavassa kohteessa tai sitten kiinteässä valvontapisteessä.


PAIKKATIETOPALVELUT

Luotausaineistosta voidaan tehdä karttaliitteitä joihin voimme liittää esim. putki- ja kaapelilinjat, uppotukit, kivet ym. vedenalaiset kohteet.
Karttojen lisäksi kohteista voidaan liittää mukaan vedenalaista video- ja still kuvaa. Esim. vesihuoltolaitoksille voimme tehdä vedenalaisten putkien ja kohteiden paikantamiset ja tarkastukset sekä luoda tarvittavat kartat aineistosta.
Kartat ovat myös erinomaisia kun suunnitellaan uusia kaapeli tai putkireittejä.


TANKOHARAUS

Työlautassamme on tankohara jolla voidaan varmistaa esim. ruoppausalueiden syvyys. Harattavat reitit varmistetaan gps paikannuksella. Harattavaa aluetta voidaan myös samalla tarvittaessa luodata. Haran leveys 6 m. Alueesta toimitetaan asiakkaalle tarvittaessa harauskartta.


TARKASTUKSET SUKELTAMALLA / SUKELLUSTYÖT

Tarkastamme kohteita myös sukeltamalla ja teemme pieniä sukellustöitä esim. ankkurointiketjujen vaihto, puhdistustyöt sekä nostotyöt. Sukeltamalla kohteista voidaan ottaa myös näytteitä sekä tehdä tarkkoja mittauksia. Yhdistämällä sukellusrobotin ja sukeltajan työ saadaan työstä tehokkaampaa ja turvallisempaa. Robotti voi olla myös tukemassa sukeltajan työtä tai sitten dokumentoimassa. Kaikki sukeltajamme ovat suorittaneet tarkastus tai ammattisukeltaja pätevyydet.


VEDENALAINEN PUHDISTUS


Puhdistamme alusten pohjat ja potkurit, vedenottoputkien imusiivilät, kanavat ja kaikki mikä vaatii puhdistusta vedenalla. Puhdistamalla saadaan säästöä mm. alusten polttoaine kustannuksissa ja tarkastettavat kohteet voidaan puhdistaa jotta saadaan tarkka kuva rakenteiden kunnosta. Puhdistus kalustona meillä on hydrauliset harjauslaitteet sekä niiden voiman lähteenä koneikot sähkö ja polttomoottori käyttöisinä. Joten sähkön saanti ei ole ongelma. Puhdistetuista kohteista asiakas saa halutessaan kattavan raportin jossa kohteet ovat videokuvattu joko sukeltajan toimesta tai sukellusrobotilla.


MUUT PALVELUT


Dropkameralla voidaan kuvata ja tarkastaa kuilut ja kaivot tai sitten perustaa kiinteän valvontapisteen.

Teemme myös vesistökuljetuksia ja muita töitä näytteidenottoa yms. Voimme olla apuna kaikissa vesitöillä tapahtuvassa työssä oli se sitten laituriasennus, putkiasennus, hoitokalastus, yms.
Meiltä saat myös ketjut ankkurointeihin sukellustöineen. Ota yhteyttä palvelemme mielellämme.Siltapilari


Ota yhteyttä.                                      Katso kuvia ja videoita osiosta KUVIA


Yrittäjä / yrityksen omistaja


Jarno Suuniittu

Tarkastussukeltaja
Tietotekniikan mekaanikko
Weltek Sukellus Oy    050 5661528/Suuniittu    suuniittu@weltek-sukellus.com
    Facebook.com/welteksukellus